Vés al contingut

Les entitats de la Plataforma dinamitzen accions en el marc del 25N

Publicat el 16/12/2021

En el marc del 25N, dia internacional per l’eliminació de les violències masclistes, les entitats de la PUCVG van coordinar i dinamitzar diferents jornades de reflexió i presentacions d’accions.

Les recollim en aquesta notícia i posem en valor l’esforç i el compromís de les entitats en la lluita contra les violències masclistes.

* Jornada “Joves i Adolescents davant la Violència Masclista: funciona el què fem?” coordinada per l’Associació CONEXUS conjuntament amb Blanquerna-Universitat Ramón Llull, en el marc del projecte PUJA, programa destinat a joves i adolescents per prevenir les relacions abusives.

La nostra companya Amaranta Garre va presentar el projecte de la XAJI (Xarxa Activa de Jovent per la Igualtat) com a exemple d'iniciativa de prevenció contra la violència masclista entre joves, en l'entorn escolar. La jornada va ser un espai de reflexió i debat sobre la violència masclista quan afecta a joves i a adolescents.

+ info: https://conexus.cat/jornada-joves-i-adolescents-davant-la-violencia-masclista-funciona-el-que-fem/

 

* Presentació de la campanyaFem Block a les violències masclistes” dissenyada per l'Associació Benestar i Desenvolupament, juntament amb el Centre Universitari de Disseny de Barcelona BAU i la PUCVG.

L’objectiu de la campanya és contribuir a l’erradicació de les violències masclistes i les desigualtats de gènere, molt especialment entre el col.lectiu d’adolescents i joves, a través de materials que promoguin la reflexió, la promoció de la igualtat i del bon tracte i la prevenció de tot tipus de violències.

+ info: https://abd.ong/ca/igualtat-de-genere/abd-presenta-la-campanya-fem-block-a-les-violencies-masclistes-amb-motiu-del-25-n/

 

*Dinamització de la sessió educativa emmarcada en el cicle “Cinema, memòria, pau i drets humans” dirigit a escoles-ESO, Batxillerat i Cicles Formatius a càrrec dApoderART.

Els alumnes de CEIR-ARCO, l’Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona i l’IES Consell de Cent van participar en l’activitat dinamitzada per ApoderART després del visionat de diferents curtmetratges i fragments de pel·lícules, treballant la reflexió crítica i els aspectes formals i de contingut del missatge per desenvolupar una mirada crítica.