Vés al contingut

Les voluntàries ens formem en Comunicació Feminista!

Publicat el 22/07/2020

Al llarg del mes de Juny les voluntàries de la Plataforma hem participat en una formació de 4 hores en Comunicació Feminista impartida per la Marta Molas de La Clara Comunicació, una cooperativa d'economia social i solidària formada per professionals de la comunicació, que acompanyen processos d'entitats i empreses per millorar l'impacte de les seves comunicacions i fer una màxima difusió dels seus projectes.

Aquesta acció formativa ens ha permès fer un repàs de conceptes bàsics que conviden a reflexió constant per aturar-nos i analitzar aquest "com parlo, com escric, com em veig", i fer un petit procés de mirar-nos endins. No obstant per prendre consciència del que hi ha dins, cal poder veure què passa fora, adonar-nos d'on som i com és la societat de la qual formem part. I aquesta societat, tot i els esforços pel canvi i la transformació social, continua sent: hetero, patriarcal, txula i capitalista. Fet que limita i exclou altres maneres de veure el món i ser de les persones.

Creiem imprescindible l'aprenentatge d'una nova manera de comunicar, que visibilitzi les diferents realitats, que sigui inclusiva i flexible. El taller ens ha permès analitzar el llenguatge, les imatges, les icones i emoticones, per aprendre un tipus de comunicació feminista i a la vegada inclusiva.

Hem rescatat una aportació de la Clara Iris Ramos al I Festival de Comunicació Feminista, on defineix la comunicació feminista com el fet de: "És sumar des d'allò col·lectiu, tenir cura de la forma de produir".

Per tant, creiem que estem en el camí, que des de l'entitat i fins a les nostres comunicacions personals, estan canviant i aportant un llenguatge cada cop menys sexista, on les imatges i els continguts recullen les diversitats i les diferències. No obstant això, ens resta un recorregut llarg per seguir esquitxant els nostres entorns propers d'aquesta mirada humanista i inclusiva.

L'acció voluntària continua per l'erradicació de les violències! Bon estiu!!!

Comparteixo