Vés al contingut

Presentacions territorials de la Recerca "La Coeducació a Catalunya: pràctiques de referència i reptes"

Publicat el 04/03/2022

Des de la  Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere i InteRed ens plau informar-vos de la celebració de jornades de socialització de la Recerca "La Coeducació a Catalunya: pràctiques de referència i reptes".

Aquest informe, desenvolupat durant el curs 2020-2021 de forma col·laborativa entre l’associació EduAlter i el Grup d’Educació i Gènere (GEG-UAB) de la Universitat Autònoma de Barcelona té com a objectius la visibilització de les pràctiques de referència en matèria de coeducació en centres d’educació secundària d’arreu de Catalunya, des d’un enfocament d’Educació per a la Justícia Global, i fer incidència en les polítiques públiques a partir de generar una anàlisi crítica entorn la normativa que funciona com a marc legislatiu d’aquestes pràctiques en el context català.

Les jornades pretenen compartir els resultats i generar un espai per detectar quines accions educatives es desenvolupen de manera comunitària per a l’enfortiment i l’apoderament juvenil com a actors i actores de transformació social als territoris de Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona.

“La Coeducació a Catalunya, pràctiques i reptes”

Es tracta d'una recerca de  naturalesa  multi-modal que combina tècniques pròpies de les metodologies basades en les arts, i tècniques participatives, amb una aproximació eminentment qualitativa i emmarcada en la Investigació Activista Feminista (IAF) sobre la Coeducació a Catalunya.

 

Considerem de gran importància que les representants de les institucions que lluiten per erradicar les violències masclistes del nostre territori, les docents dels centres educatius, les famílies participants, les professionals del sector de l’educació, assisteixin a la presentació i puguin intervenir durant el torn de debat.

 

Per aquest motiu, ens plau convidar-vos a aquestes jornades que es celebraran a diferents territoris de Catalunya en diferents dates

INFORMACIÓ GENERAL DE LES JORNADES

Programa

Inauguració

Presentació dels principals resultats de la recerca

Dinàmica participativa "Necessitats, reptes i futures línies d'acció al territori"

 

Dates i INSCRIPCIONS

  • Presentació a Girona, dilluns 28 de març. 17:30h a 19:30h. Sala d'actes de l'Institut Santiago Sobrequés.

  • Presentació a Barcelona, dimecres 30 de març. 18:00 a 20:00h. Facultat de Ciències de l'Educació, Universitat Autònoma de Barcelona.

  • Presentació a Lleida, dilluns 4 d’abril. 17:00 a 19:00h. Facultat d'Educació, Universitat de Lleida.

  • Presentació a Tortosa, dimarts 5 d'abril, Tarragona, 17:00 a19:00h. Campus de les Terres de l'Ebre, Universitat Rovira i Virgili.

Les places son limitades, no et quedis sense dir la teva

Data límit d’inscripcions fins el 24 de març

La recerca ha estat elaborada des de l’Associació Edualter i el Grup d’Educació i Gènere de la UAB, proposta emmarcada dins del Programa “Joves Mobilitzats per una vida lliure de violències” coordinat per InterRed i PUCVG i finançat per l’Agència Catalana de Cooperació.

Comparteixo