Vés al contingut

Publicació de la recerca “La Coeducació a Catalunya. Pràctiques de referència i reptes”

Publicat el 21/12/2021

El passat mes de novembre, en el marc del XVII Fòrum contra les violències de gènere, es va presentar la recerca “La Coeducació a Catalunya. Pràctiques de referència i reptes".

El projecte de recerca s’emmarca dins el programa “Joves mobilitzats per una vida lliure de violències masclistes”, executat conjuntament per la Plataforma i l'ONG InteRed, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

Es tracta d’una proposta desenvolupada durant el curs 2021-2022, liderada per la Plataforma i Intered i de forma col.laborativa entre l'Associació EduAlter, en col.laboració i el Grup d’Educació i Gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquesta recerca té per objectius visibilitzar pràctiques de referència en matèria de coeducació en centres d’educació secundària d’arreu de Catalunya des d’un enfocament d’Educació per a la Justícia Global, així com fer incidència en les polítiques públiques a partir de generar una anàlisi crítica entorn la normativa que funciona com a marc legislatiu d’aquestes pràctiquesa Catalunya.

En el projecte de recerca han participat dotze centres de cinc territoris diferents: Lleida, Tarragona, Girona i centres educatius de la ciutat de Barcelona i de Barcelona província. L’estudi ha involucrat 103 persones de tots els centres, amb una participació majoritària de professorat i alumnat.

Iniciarem el 2022 amb presentacions del recerca a les ciutats de Girona, Lleida i Tarragona.

 

Comparteixo