Vés al contingut

ToT en el marc del projecte europeu "Active Youth Network for Equality"

Publicat el 27/06/2022

Els passats dies 20 i 21 de juny vam coordinar i dinamitzar una sessió de "Training of Trainers" (Formació de Formadores) a la ciutat de Porto (Portugal), amb l'objectiu de compartir i transmetre la metodologia de la Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat (XAJI) a l'Associação Plano, entitat que coordinarà el projecte en 5 escoles de la regió de Porto, acompanyant els i les joves de les escoles participants a esdevenir agents de canvi per a la igualtat de gènere, i referents de defensa dels valors feministes.

Aquesta acció s'enmarca en el desenvolupament del projecte "Active Youth Network for Equality: promoting the role of youth and role model men for VAW prevention and gender equality” (XAJI), una iniciativa de lluita contra la violència masclista a les escoles, realitzada en col.laboració amb les entitats Conexus i la pròpia Associação Plano i de Portugal, amb el suport del programa DAPHNE de l'Unió Europea.

L'Associação Plano i treballa amb diversos públics objectiu: col·lectiu LGTBIQ+, persones víctimes de les violències masclistes i estudiants des de primària fins a l'universitat, en els àmbits de prevenció, intervenció, derivació i mapeig.

El projecte es centra en l'acompanyament i la formació de joves (12-17 anys) a les escoles de Catalunya (Espanya) i Porto (Portugal) per esdevenir agents de canvi per a la igualtat de gènere i la prevenció de la violència de gènere, posant l'accent en les figures del rol masculí i el seu impacte en el seu entorn social i comunitari.

El projecte té com a objectiu desenvolupar la capacitat crítica i transformadora dels i les joves, especialment dels homes joves, per responsabilitzar-se i comprometre's amb els valors d'igualtat de gènere, feminisme i inclusió.


Durant la mateixa visita a Porto, l'equip  de la Plataforma va poder compartir reflexions i experiències amb institucions públiques locals. Va participar d'un espai de trobada amb Elísio Pinto, regidor de joventut del Gabinete de Juventude de Vila Nova de Gaia, que fomenta la participació juvenil i la creació d'oportunitats pel treball, l'educació no formal i la cooperació d'accions i projectes per i amb les i les joves de la ciutat.

 

Àlbum de fotografies

Comparteixo