Vés al contingut

Un 25N reivindicatiu

Publicat el 21/12/2021

Aquest 25N, sota el lema “Fúria Feminista contra les violències masclistes”, hem participat en diferents accions reivindicatives de denúncia, reflexió i de debat per posar de manifest el nostre malestar i la necessitat de seguir lluitant per erradicar la violència envers les dones.

El passat dijous 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de les Violències Masclistesmilers de dones vam poder, per fi, mobilitzar-nos i ocupar els carrers fent sentir la nostra ràbia i el nostre clam de lluita contra les violències sexuals, digitals i institucionals que el sistema patriarcal exerceix sobre les dones.

Vam sumar la nostra veu a la de diferents entitats feministes, en el manifest llegit i compartit amb totes les persones que ens van acompanyar durant la manifestació. Va ser un acte reivindicatiu i emotiu en el que les diverses veus del feminisme es van unir en un sol crit contra un enemic comú: la violència masclista.

Tanmateix, en el marc d’aquest 25N, les entitats de la Plataforma van coordinar i dinamitzar diferents jornades de reflexió i presentacions d’accions. Destaquem el seu esforç i compromís en la lluita i l’acció contra les violències masclistes.

Aquestes són algunes de les accions que vam acompanyar:

* Jornada “Joves i Adolescents davant la Violència Masclista: funciona el què fem?” coordinada per l’Associació CONEXUS conjuntament amb Blanquerna-Universitat Ramón Llull, en el marc del projecte PUJA, programa destinat a joves i adolescents per prevenir les relacions abusives.

La Plataforma va presentar el projecte de la XAJI (Xarxa Activa de Jovent per la Igualtat) com a exemple d'iniciativa de prevenció contra la violència masclista entre joves, en l'entorn escolar. La jornada va ser un espai de reflexió i debat sobre la violència masclista quan afecta a joves i a adolescents. 

25N

 

* Presentació de la campanya “Fem Block a les violències masclistes” dissenyada per l'Associació Benestar i Desenvolupament, juntament amb el Centre Universitari de Disseny de Barcelona BAU i la Plataforma.

L’objectiu de la campanya és contribuir a l’erradicació de les violències masclistes i les desigualtats de gènere, molt especialment entre el col·lectiu d’adolescents i joves, a través de materials que promoguin la reflexió, la promoció de la igualtat i del bon tracte i la prevenció de tot tipus de violències. 

 

25N

 

*Co-dinamització amb l'entitat Drac Màgic d'una sessió educativa sobre les violències masclistes, emmarcada en el cicle de cinema “Cinema, Memòria, Pau i Drets Humansdels serveis educatius de la Filmoteca de Catalunya amb l'Agència Catalana de Cooperació.

Alumnes 3r i 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius van participar en l’activitat co-dinamitzada per la Plataforma, després del visionat de diferents curtmetratges i fragments de pel·lícules, treballant la reflexió crítica i els aspectes formals i de contingut del missatge per desenvolupar una mirada crítica.

 

25N

Finalment, volem destacar la campanya “Aquest #25N tu què reivindiques?” que vam liderar des de la Plataforma i que es va traduir en un vídeo amb un missatge clar i reivindicatiu. Per segon any consecutiu, diferents entitats feministes de la Plataforma van voler sumar la seva veu contra les violències masclistes, i aprofitar el 25N per reivindicar propostes clares i contundents per una societat en la que les dones puguin viure lliures i sense por.

Aquest vídeo recull els missatges i reivindicacions de les entitats i persones voluntàries per construir, unides i diverses, un futur sense violències masclistes. 

 

 

 

 

Comparteixo