Vés al contingut

La maqueta de L'Escletxa, a Ca La Dona fins el 22 d'abril!

Exposició
Ca la Dona. Ripoll 25 Barcelona
646 35 58 64

 

Les obres d'arranjament i instal·lació artística de "L'ESCLETXA, un espai a la ciutat de Barcelona per retre homenatge als feminicidis, començaran al mes de setembre d'aquest 2014.

"L'ESCLETXA" ubicada aL'Escletxa estarà ubicada al carrer d’en Tripó, al Districte de Ciutat Vella (Barri Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera)  -costat de la Plaça de les Olles-.  

Mentrestant us volem mostrar  una petita reproducció a escala d'aquesta constucció.

Podeu apropar-vos a visitar-la a :

A la 2a planta de Ca La Dona (carrer Ripoll 25)

Del 9 al 22 d'abril  

Horari d’atenció al públic:
De 11 h a 14 h i de 16 h a 19:30 h

L'Escletxa s'inspira en la metàfora d'esquerda utilitzada per la feminista marxista Sílvia Federici:

  • Representa la societat fragmentada davant la violència de gènere i la desigualtat social. Suposa la ruptura i la separació entre dues parts que haurien d’estar unides.
  • És una arrel que sorgeix des d'allò més profund, des del comú, i emergeix com a reconeixement de les víctimes dels feminicidis.
  • Mostra la força de moltes, des de la diversitat de les manifestacions feministes. Conforma un teixit complex que s’entrellaça per unir forces i s'expandeix per trencar amb tot allò que l'oprimeix.
  • Representa la petjada de la lluita feminista en contraposició de la violència masclista. Es vol allunyar de la idea d'una esquerda com a ferida i representar ruptura, moviment i canvi.

 Aquest procès ha estat possible al suport de la comunitat de veïnes i de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà de l'Ajuntament de Barcelona, la Regidoria de Feminismes; i al treball i creativitat de l'Associació Ilium Collective creadores de l'obra.

ENLLAÇOS:
  • https://violenciadegenere.org/actualitat/presentem-lescletxa-i-us-convidem-participar-hi
  • https://www.violenciadegenere.org/actualitat/lescletxa-contra-els-feminicidis-mostrara-el-nom-de-150-dones-assassinades
  • https://www.violenciadegenere.org/actualitat/lescletxa-una-installacio-artistica-contra-els-feminicidis
  • https://www.violenciadegenere.org/actualitat/publicacio-obra-seleccionada-pel-jurat-de-la-intervencio-artistica

 

Arxius adjunts

Comparteixo