TRANSFORMA, LA GIMCANA DELS VALORS FEMINISTES PER TRANSFORMAR EL MÓN

L’activitat s’emmarca dins la perspectiva educativa de Ciudadanía Global, compromesa activament per la consecució d’un mòn :

  • més equitatiu i sostenible
  • més respectuós amb la diversitat
  • més respectuós amb el medi ambient i el consum responsable
  • més respectuós amb els Drets Humans tant individuals com socials.

Per assolir aquest gran repte creixem del tot necessari incorporar el pla d’acció de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible des d’una perspectiva de gènere i el feminisme interseccional.[1]

L’activitat  proposada pel Fòrum Jove  pretén fer una immersió a una sèrie de coneixements des d’una vessant pràctica i amb una metodologia lúdica per promoure :

  • estils de vida respectuosos
  • els drets humans
  • la igualtat de gènere
  • la promoció d’una cultura de pau i la no violència
  • una ciutadania mundial respectuosa amb la diversitat cultural
  • la contribució a un desenvolupament sostenible

i sobretot poder visibilitzar les dones i la violència masclista que es dona en les societat del sistema patriarcal (la crisi de la cura, la divisió sexual , la violència sexual que pateixen les dones, i l’ autonomia física i sexual de les dones).

Centre d’interès

Et proposem un viatge amb clau feminista.

La mobilitat pel planeta no és fàcil per totes les persones, depèn del teu origen  potser d’altres qüestions tant culturals, com econòmiques  i el lloc on has nascut et trobaràs amb un sèrie de dificultats.

La proposta es poder recórrer diferents països, en un viatge que et permetrà conèixer de primera mà situacions singulars dels territoris que visitaràs ...   com viuen les dones d’aquell territori, quina es la seva lluita i quins drets han aconseguit en l’actualitat, quin ha estat l’impacte al llarg de la història per superar aquella situació  de discriminació.

Una de les qüestions que uneix els feminismes, es la mobilització social i política per un  canvi de lleis i la millora de la vida de les dones i els col·lectius desfavorits o en exclusió. 

En aquest viatge el repte que et plantegem es que aconsegueixis fer una immersió en aquests indretsi anar superant els diferents reptes que et plantejarem.

Els valors que el feminisme posa en joc son el que volem que coneguis ...  aquest valors seran del tot imprescindibles pel canvi, i per una transformació social real.

Comptarem amb una estació espacial a la lluna des d’on anirem fent retransmissió de l’aventura.

 PARTICIPEN: 
   AMB EL SUPORT:

Ajuntament de Barcelona i Generalitat

[1] http://www.agenda2030feminista.org/ods-feministes/